Latest News

Zeedistel is niks zonder vrijwilligers!

Een hospice kun je niet starten zonder een bestuur. En niet zomaar een bestuur, een bestuur volledig bestaande uit vrijwilligers.

Het hospice draait om de gasten en draait op de inzet van de vrijwilligers. Naast de professionele zorgverleners met hun specifieke deskundigheid en bevoegdheid zijn het de vrijwilligers die samen met hun naasten de gasten verzorgen. De naasten doen dit op grond van een relatie; de vrijwilligers op
grond van een eigen keuze. Vrijwilligerswerk in het hospice is weliswaar zwaar, maar ook verrijkend. Zwaar, omdat het naar zijn aard plaats vindt in de sfeer van sterven en dood en omdat van de vrijwilligers veel openheid, fijngevoeligheid en flexibiliteit gevraagd wordt om telkens nieuwe zorgrelaties aan te gaan die een unieke inspanning en inzet vragen. Verrijkend, omdat het gebaseerd is op medemenselijkheid. Het werk wordt gedragen door een dubbele verwondering: dat er mensen zijn die nietweglopen bij het sterven van anderen die zij tot dat moment niet kenden en dat er mensen zijn met zoveel vertrouwen dat zij vreemden toe durven laten in de intimiteit van hun heengaan.

H0sp1c3Zeedistel is niks zonder vrijwilligers!

1 comment

Join the conversation
  • Mr WordPress - maart 2, 2017 reply

Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.