Verschil Hospice en Zorghotel

Wat is het verschil tussen Hospice Egmond en Zorghotel De Egmonden?

Hospice Egmond en Zorghotel De Egmonden worden gebouwd op hetzelfde terrein in Egmond aan Zee. Er wordt hard samengewerkt om beide projecten voor het najaar in 2020 af te ronden. Ondanks de bouwtechnische samenwerking staan beide projecten bestuurlijk en organisatorisch los van elkaar. De faciliteiten van Zorghotel Egmond staan wel ter beschikking van de gasten en families van Hospice Egmond.

Zorg, verlichting en comfort in Hospice Egmond

Een hospice is een bijna-thuis-huis voor mensen in hun laatste levensfase. Wanneer je niet langer thuis verzorgd of verpleegd kunt of wilt worden, is een hospice een waardig en respectvol alternatief voor je eigen thuis. In een huiselijke en gastvrije omgeving biedt Hospice Egmond haar gasten palliatieve zorg en persoonlijke begeleiding aan. Met palliatieve zorg gaat het om het creëren van comfort, verlichting en verzachting tijdens de laatste levensfase. Daarnaast is in een hospice ook ruimte, tijd en begeleiding voor de naasten van onze gasten. De persoonlijke wensen en behoeften van onze gasten staan voorop, zowel op lichamelijk, psychosociaal als op spiritueel gebied. De zorg en begeleiding is er voor iedereen, ongeacht levensovertuiging en achtergrond.

Hospice Egmond ontstaat en bestaat straks dankzij donaties en subsidies. Het wordt casco opgeleverd door Bouwbedrijf Groot B.V. Na oplevering wordt het hospice dagelijks aangestuurd door vrijwilligers.

Zorghotel de Egmonden

Op adem komen in een zorgvrije omgeving in Egmond aan Zee
De gasten van een zorghotel zijn afhankelijk van meer zorg en begeleiding dan gasten in een gewoon hotel. De gasten van dit buitengewone hotel verblijven over het algemeen langer in de appartementen dan tijdens een reguliere vakantie. Voor gasten met een medische zorgindicatie werkt een zorghotel vaak samen met een plaatselijke thuiszorgorganisatie, in Egmond aan Zee is dit  Thuiszorg De Zorgcirkel. Je eigen thuiszorg inschakelen is ook mogelijk.

De appartementen in een zorghotel zijn volledig gericht op een langer verblijf; volledige en ruime keukens en badkamers mét aangepast toilet en rolstoelvriendelijk.

Zorg op locatie

Het zorghotel De Egmonden is een buitengewoon hotel met 25 rolstoelvriendelijke appartementen voor mensen die in een rustige omgeving willen revalideren of op adem willen komen na een operatie. Het is onderdeel van Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. De appartementen zijn ook beschikbaar voor familie of vrienden van gasten die gebruikmaken van de zorgfunctie van dit zorghotel in Egmond aan Zee en het Hospice Egmond.

Het zorghotel De Egmonden biedt comfort en gemak waardoor eerder herstel mogelijk is. Door een aangenaam binnenklimaat met veel licht en ruimte en comfortabel meubilair komen de gasten tot rust. Er is een ruime parkeergelegenheid, fysiotherapie, fitness en een maaltijd bezorgservice beschikbaar. Ook kan elke gast een beroep doen om op de huisartspraktijk en andere medische voorzieningen.

De appartementen in het Zorghotel De Egmonden hebben elektrisch in hoogte verstelbare bedden. Verder zijn allerlei medische benodigdheden vrij beschikbaar en zijn er voldoende liften met in- en uitrijdeur.

Sidney GrootVerschil Hospice en Zorghotel