Hospice Egmond ontvangt € 150.000 van Stichting Roparun

09/10/2020 – Initiatiefneemster Jessica Zwart en voorzitter Jan Mesu van Hospice Egmond tonen de grote cheque met het bedrag dat de grootte van de ontvangen schenking van de Stichting Roparun aangeeft: anderhalve ton. Het wordt besteed aan de inrichting van het hospice in aanbouw.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zagen de besturen van Stichting Roparun en Hospice Egmond af van een feestelijke overhandiging. Maar een fotomoment leverde deze schenking wel op. Jan Mesu toonde zich dankbaar voor de royale schenking. Jessica Zwart memoreerde de rol van Jacco Walta uit Egmond aan den Hoef, die het bestuur op het spoor zette van het schenkingsbeleid van de Stichting Roparun. Deze stichting haalt via de estafetteloop van Parijs en Bremen naar Rotterdam geld op voor zorg aan mensen met kanker. Jacco maakt zelf ook deel uit van een team deelnemers aan de Roparun.

Hospice Egmond is een particulier initiatief dat gedragen wordt door grote en kleine sponsorbedragen, particuliere donaties en opbrengsten van verschillende acties.

‘We zijn al die mensen en organisaties die ons zo ondersteunen heel dankbaar. We hebben nog steeds geld nodig, we blijven dus steun vragen’, aldus Jan Mesu.

Op de facebookpagina van Hospice Egmond zijn deze week vier videofilmpjes gezet over de schenking van Roparun en de inzet van verschillende vrijwilligers.

H0sp1c3Hospice Egmond ontvangt € 150.000 van Stichting Roparun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *