nieuws

Naast de onregelmatig verschijnende persberichten en de Nieuwsbrieven (die na de opening ongeveer 3 á 4 keer per jaar zullen verschijnen) publiceren we met ingang van maart 2021 ook een maandelijkse blog, geschreven door Els Rosenmöller, een van onze coördinatoren. Zij schrijft over het wel en wee in het hospice. Uit privacy-overwegingen zullen we in die teksten gebruikmaken van gefingeerde namen.


Gedreven bedrijvigheid

17/05/2021 – Het is iets voor 08.30 uur als ik Hospice Egmond binnenloop. Het is stil, in de huiskamer brandt nog een klein lichtje, de nacht heeft plaats gemaakt voor het ochtendgloren. Wat zal deze dag brengen?

Patricia loopt ons kantoor binnen, al sinds 07.00 uur druk in de weer. Ze heeft samen met haar collega vrijwilliger meneer Stroe opgefrist.  ‘Dat is toch fijn na een nacht die voor hem zo lang leek, hij zit nu heerlijk aan het ontbijt’.  Ze vertelt hoe haar collega bij onze gast in kamer 3 is; hij klampt zich angstvallig vast aan het leven, loslaten valt niet mee. Je afvragen waar het leven je uiteindelijk brengt is voor ons allemaal een grote vraag. Onze aanwezigheid maakt dat hij zich minder alleen voelt.  ‘Goh’, denk ik, ‘wat fijn dat hier tijd en aandacht voor is’.  

Patricia vraagt of ik koffie wil. Ik loop met haar mee naar de keuken als de telefoon gaat. Een huisarts uit Egmond aan Zee vraagt of we plek hebben. Natuurlijk willen we graag plek maken voor de mensen uit Egmond, maar de drie grote kamers zijn al bezet. Dan maar de logeerkamer gebruiken? Voor deze gaste met al veel thuiszorg, met nu een snelle achteruitgang in haar ziekteproces, waar de zorg te veel wordt voor haar familie, is dit een fijne oplossing. Meer rust, minder spanning. Mijn ervaring leert dat ware nabijheid zonder teveel zorg zo welkom is in deze laatste levensfase. Ik overleg telefonisch met mijn collega Barbara of het praktisch haalbaar is, voor de vrijwilligers, qua corona en vooral voor de gaste zelf. Er is veel om aan te denken. Als ik ophang staat er een Café Latte voor mijn neus, die maakt niemand lekkerder dan Elize. Ze is al bij de groothandel geweest en duikt nu achter de computer voor de noodzakelijke paperassen.

Inmiddels bel ik een vrijwilliger of ze kan helpen kamer 4 klaar te maken voor een nieuwe ontvangst. Ze is er snel en ze heeft verse bloemen in de hand. Ze ziet wat ik denk en zegt lachend: ‘Ik kon het niet laten’ . Ik loop glimlachend de huiskamer binnen waar drie gasten heel gezellig samen met de vrijwilligers van dienst 2 lunchen aan een rijk gedekte tafel. De ochtend is voorbij, de thuiszorg is geweest, de huisartsen zijn gesproken, pijn valt weg, angst maakt plaats voor een veilig gevoel. Eitjes spetteren in de pan. 

‘Goh, denk ik weer, ‘wat fijn dat dit allemaal kan’. Er staan verse bloemen in de logeerkamer; ik zie Elize met onze huismeester rondlopen terwijl ik opendoe voor de tuinvrijwilligers. Zij beginnen met een kop koffie op ons kantoor.  

Later op de dag vraag ik de vrijwilligers van dienst 3 of ze extra handjes nodig hebben nu we een opname krijgen. ‘Geen probleem’. De kleinzoon van Dhr Stroe komt visjes bakken voor iedereen en de kookvrijwilliger zorgt voor de rest van de avondmaaltijd. Barbara schuift ook aan. Dan brengt de ambulance onze nieuwe gast. Nathalie en ik klimmen op het bed, de brancard ernaast en op tel 3 tillen we met het ambulancepersoneel mevrouw in bed.  Een warme omgeving van alle gemakken voorzien met fijne, kundige mensen in huis. Na de intake van deze nieuwe gast en haar familie zie ik de nieuwkomers opgelucht ademhalen. 

Tijd voor mij om naar huis te gaan. Het was een bedrijvige dag. Verwondering, hard werken, bereidheid, eerbied, goede communicatie, fijne samenwerking, verbinding, flexibiliteit, energie en grote gedrevenheid. Hoe mooi dat dit hospice er staat en zich vult met liefde voor de medemens.

Els Rosenmöller,
Coördinator Hospice Egmond

NB: de namen van betrokkenen zijn ivm de privacy gefingeerd.


Kookploeg Hospice zoekt versterking

17/05/2021 – De drie hobbykoks die regelmatig zorgen voor de warme avondmaaltijd in Hospice Egmond, willen hun vrijwilligerswerk graag delen met andere mensen die van koken en verwennen houden. Als er meer mensen op deze manier een bijdrage willen leveren aan het hospice, dan kunnen de andere vrijwilligers meer tijd en aandacht besteden aan de ondersteuning van de zorg en aan de andere huishoudelijke taken. Daarom doen Loes de Leeuw, Claudia Lo Pizzo en Ab de Lang in de Nieuwsbrief van Hospice Egmond van mei 2021 een oproep aan andere mensen die ook graag koken.

Op de grens van Leven en dood
In de nieuwsbrief staat ook een interview met Marie Zwaan-de Graaf en haar vriendin Engelien Groot. Nog voor de publicatie van de Nieuwsbrief overleed Marie Zwaan (90), maar zij drukte de redactie van de nieuwsbrief op het hart toch vooral het interview te publiceren. Ze maakte graag en veel reclame voor het hospice en voor het lidmaatschap van de Vriendenkring. Ze voelde zich een ware ambassadeur die anderen graag wilde laten weten hoe blij en dankbaar ze was de laatste weken van haar leven in het kleinschalige hospice door te kunnen brengen. Ze deelde dat ook met andere gasten. En zo staan er twee ‘in memoriams’ van twee overleden gasten naast foto’s van mooie en feestelijke momenten die zij kort tevoren nog meemaakten in het hospice. Op de grens van leven en dood.


HOSPICE EGMOND VOND NIEUWE VRIENDEN

10/05/2021 – Vriend, Maatje, Amigo of Gabber. Ruim honderdvijftig mensen reageerden positief op de vraag van Hospice Egmond: wie wil lid van onze Vriendenkring worden? 

Jessica Zwart, initiatiefneemster en secretaris binnen het bestuur van het hospice is er blij mee. ‘Ons bijna thuis-huis is een prachtige plek geworden om de laatste kostbare tijd in door te brengen. Mede dankzij vele sponsors en lokale vaklieden staat er iets om echt trots op te zijn. Enthousiaste vrijwilligers staan klaar voor de gasten en hun familie- en vriendenkring, zorgen voor een fijn, schoon en sfeervol huis, waar ook lekker gekookt wordt. We hadden al een kleine kring van mensen die ons structureel en financieel helpen; zij vormden samen de Vriendenkring en betalen daarvoor jaarlijks een bedrag van € 15. Hun bijdragen worden besteed aan het realiseren van laatste wensen van de gasten van ons hospice en het ondersteunen van de vrijwilligers in hun werkzaamheden. We wilden die Vriendenkring graag uitbreiden, en voerden daarom een flyer-en publiciteitsactie in de lokale nieuwsbladen. Inmiddels staat ons ledental op 169. Daar zijn we echt blij mee.  Leden van de Vriendenkring gaan we – als het binnen de coronamaatregelen past – 1x per jaar uitnodigen voor een interessante Vriendenlezing waar men ook andere vrienden kan ontmoeten. Daarnaast ontvangt men ook onze nieuwsbrief.


Bagage

30/04/2021 – Mevrouw Van Eegen moest deze maand vrij plotseling haar gezellige leventje thuis loslaten voor een opname in het ziekenhuis. Al snel werd duidelijk dat medisch ingrijpen haar niet zou helpen. Zij koos ervoor om verder bij ons te verblijven. Ze stapte zelf uit de auto, pakte mijn arm en besteeg de helling naar onze voordeur. Het leken misschien zware stappen na een moeilijke beslissing, maar niets was minder waar. Ze was blij bij ons te zijn. Haar dochters volgende met tassen en koffers om haar kamer met persoonlijke spulletjes in te richten. Mevrouw Van Eegen sprak honderduit, over haar dochters, haar vele vriendinnen en over haar man die al acht jaar eerder overleed. Ze noemde zich een echte ‘Derper’ met een rijk en vol leven achter de rug. ‘Maar nu is het goed geweest’ zei ze ‘ik heb de leeftijd’.

Toen ik de dames alleen liet om te wennen en de bagage uit te pakken liep ik langs de kamer waar Louise verbleef.

Louise, een kittige tachtiger die naar ons toekwam toen het niet meer verantwoord was haar ziek alleen in haar eigen huis te laten verblijven wenste in het begin vooral met rust en alleen gelaten te worden. Ze lag de dagen voor Pasen met de gordijnen dicht en sliep. Als ze wakker werd leek ze van ver te komen en wilde ze het liefst zo snel mogelijk weer in de donkerte verdwijnen, tenzij haar zoon kwam. We respecteerde haar wens en lieten haar alleen, iedere twee uur keken we even om een hoekje.

Na die eerste dagen begon ze te genieten van een luisterend oor, zeker die van twee van onze manlijke vrijwilligers, en ze genoot met hen van een glas wijn. Het minimale contact met haar familie deed haar soms onderdompelen in stilte, maar ze vertrouwde op haar nieuwe toekomst ‘in het licht. Want daar is mijn schepper, bij hem zal ik voortleven’. Haar stralende ogen raakten me, ze was vol vertrouwen over wat haar te wachten stond. Langzaam gingen de gordijnen open; Louise kon het leven ondanks alle pijn weer toelaten. Het werd weer licht in haar kamer en kort daarna liet ze dit leven heel rustig achter zich.

Twee zo verschillende gasten met lange levens kwamen voor het Paasweekend bij ons aan, allebei met hun eigen levensbagage. Allebei kwetsbaar, maar ook open en eerlijk over hun

kostbaar mensenleven vol herinneringen. Die herinneringen en ieders eigenheid blijven van waarde, ook bij ons in het Hospice. Aangekomen bij ons is het leven immers nog niet voorbij. Vaak is het juist een bijzonder en intens stukje leven. Er is tijd, rust en ruimte voor reflectie. We vieren het leven waar het kan. Vervolgens is ons hospice een warm en veilig thuis met veel zorg en aandacht waar onze gasten veel van hun levensbagage achter zich willen en kunnen laten.

Els Rosenmöller,
Coördinator Hospice Egmond.

NB De namen zijn in verband met de privacy gefingeerd.


Een gouden randje

31/03/2021 – Ben was als eerste gast natuurlijk al bijzonder. Zijn omstandigheden waren zwaar. Terwijl hij ernstig ziek in een ziekenhuis lag, overleed zijn vrouw. Ben wilde koste wat het kost bij de uitvaart zijn. Hij hoopte bij ons in het hospice, dichtbij zijn dochter, zoveel mogelijk op te knappen voor het afscheid van zijn vrouw. Hij had behoefte aan rust en steun.

Organisatorisch kon alles geregeld worden en zo stonden wij klaar om Be te verwelkomen. Samen met anderen droeg ik hem van de ambulance-brancard in bed. Beschermd met een mondkapje keek ik hem indringend aan: ’Wij zijn er voor je Ben, je ben 24 uur per etmaal met warme armen en goede zorg omhuld’.

En zo was het. Vrijwilligers, wij coördinatoren, huisarts en wijkverpleegkundigen van de Zorgcirkel en Evean stonden voor hem klaar. Ook Jessica Zwart, die haar droom met het realiseren van ons hospice zag uitkomen, betrokken we graag bij deze ontvangst. Hier begon een nieuwe, laatste fase van Bens leven.

Na twee dagen van rust en fijne contacten tussen ons en deze aandachtige gast en zijn familie kon Ben met de Stichting Wensambulance inderdaad naar de uitvaart van zijn vrouw. Een reis in veilige handen, en een prachtig afscheid van zijn grote liefde waarmee hij ruim vijftig jaar samen was.

De volgende dagen had hij het vaak benauwd. Hij genoot ervan om samen met zijn kleinzoon naar voetbal te kijken. Maar als hij alleen en benauwd was, wilde hij graag aan zijn bed aan iedere arm een hand voelen. Dus als zijn familie afwezig was zaten onze vrijwilligers met aandacht en geduld aan zijn bed gekluisterd. Toen Jessica langskwam om hem te vragen hoe het ging zei hij zich de koning te rijk te voelen. Het verblijf bij ons had hem lucht gegeven, letterlijk en figuurlijk.

Zelf hield ik me wat afzijdig, hij zag al genoeg verschillende gezichten achter mondkapjes, hij zou het mijne wel kunnen missen. Toen ik aan het eind van de dag, toen hij vooral sliep, even om het hoekje ging kijken, gingen zijn ogen toch open. ‘Goh, ik wilde je niet wakker maken, het zoveelste gezicht aan je bed…’

‘Maar jouw gezicht herken ik wel’ en hij wenkte me naderbij. Zo maakten we nog een praatje, een moment van wederzijds respect. Op de terugweg naar huis bedacht ik me dat invullen wat een ander vindt meestal niet nodig is. Zijn sprankelende ogen gaven aan hoe welkom dit contact was.

Inmiddels is Ben overleden. Wat was de familie blij met de rust, de warmte en de liefdevolle zorg bij ons. ‘Het was een verblijf met een gouden randje, waaraan iedereen nog graag wat dagen aan zijn leven hadden willen toevoegen’, aldus Bens dochter tenslotte


HOSPICE EGMOND ZOEKT VRIENDEN, MATTIES, GABBERS, KORNUITEN, ETC. ETC.

26/03/2021 – Hospice Egmond opende op 15 februari haar deuren. Het bijna thuis-huis is een prachtige plek geworden om de laatste kostbare tijd in door te brengen. Mede dankzij vele sponsors en lokale vaklieden staat er iets om echt trots op te zijn. Het wordt gerund door een klein leger van enthousiaste vrijwilligers die dag en nacht klaar staan voor de gasten. Naast deze vrijwilligers zoeken we nu ook Vrienden voor de Vriendenkring. Deze Vrienden kunnen van alle leeftijden zijn. Dus als je liever een mattie van ons hospice wilt zijn, is het ook goed. Je mag je zelfs BFF van ons hospice noemen! We zoeken in ieder geval mensen die ons op een meer structurele manier willen helpen. Voor 15 Euro per jaar kun je ons al steunen. Leden van de Vriendenkring worden 1x per jaar uitgenodigd voor een interessante Vriendenlezing waar je ook andere vrienden kunt ontmoeten. Daarnaast ontvang je tevens de nieuwsbrief van het hospice. De bijdragen van de Vrienden van de Vriendenkring worden besteed aan het realiseren van laatste wensen van de gasten van ons hospice en het ondersteunen van de vrijwilligers in hun werkzaamheden. Dus laat je hart spreken en schrijf je vandaag nog in als Vriend, Mattie, Gabber, Kornuit of hoe je jezelf ook wilt noemen.

Vriendenkring

Hospice Egmond in corona-stilte geopend

12/02/2021 – Geëmotioneerd nam Jessica Zwart-Neeter in een kleine kring van bestuursleden de lof en bloemenhulde van voorzitter Jan Mesu in ontvangst. Háár droom een hospice te realiseren in haar woonplaats Egmond was werkelijkheid geworden.

Maandag 15 februari 2021 gaat de deur open voor eventuele gasten, op 12 februari was er gelegenheid voor de lokale en regionale pers om het nieuwe bijna-thuis-huis te filmen en te fotograferen. Van een officiële opening en van open dagen voor belangstellende inwoners, donateurs en sponsors moest in verband met de strikte corona-maatregelen worden afgezien.

Voorzitter Jan Mesu van de ‘Stichting Zeedistel, Hospice Egmond’ benadrukte hoe bijzonder het was dat Jessica voorop was gegaan om zoveel mensen achter haar droom te krijgen. Huisarts Michiel Zwartkruis werd hierbij al gauw haar steun en toeverlaat. Toen die beiden onder andere ook ondernemer Theo Groot betrokken bij hun zoektocht naar een geschikt pand, kwam er een belangrijke wending. Familie Groot besloot hun maatschappelijke betrokkenheid bij Egmond vorm te geven in het beschikbaar stellen van een stuk grond aan de Sportlaan en het casco voor een nieuw pand neer te zetten. Het bestuur aanvaardde dit genereuze gebaar en ging aan de slag om vele anderen te inspireren de verdere afbouw en inrichting financieel te steunen.

‘Het is op een geweldige manier gelukt’ aldus Mesu. ‘Er kwamen grote en kleine giften, maar er boden zich ook professionele vrijwilligers aan. Die gingen onder leiding van supervrijwilliger Cor Tervoort aan de slag. Belangrijk onderdeel was ook de werving en training van vrijwilligers voor de dagelijkse ondersteuning: er staan nu ca 65 mensen daarvoor in de startblokken. Kortom, het werd een fantastische operatie, zelfs in corona-tijden.’

‘Zo jammer dat we het interieur niet iedereen in het echt kunnen laten zien. Maar vandaag gaat ook onze vernieuwde website www.hospice-egmond.nl in de lucht met daarop een kort, maar duidelijk filmpje waarin Jessica Zwart iedereen Hospice Egmond laat zien. We zijn dankbaar voor al die steun en sympathie voor het hospice’, aldus Jan Mesu, ‘We hebben het mét elkaar en voor elkaar gedaan, zoals ook in onze gevelsteen is te lezen.’


Hospice in het helmgras

06/02/2021 – De laatste loodjes voor de opening van Hospice Egmond: vandaag is rondom het nieuwe gebouw helmgras aangeplant op het zand. Het hospice krijgt hiermee de uitstraling van de bijzondere plek: een uitloper van de duinen.


Elektrische strandrolstoel voor Hospice Egmond

05/02/2021 – Opgetogen nam Jessica Zwart deze week een elektrische strandrolstoel voor Hospice Egmond in ontvangst. Even blij was Corine de Jager, voorzitter van de organisatie SamenLoop voor Hoop Bergen-Alkmaar e.o. die namens het KWF de cheque voor een deel van het aankoopbedrag overhandigde. KWF Kankerbestrijding haalt met de 24-uurs wandelevenementen die overal in het land door lokale organisaties onder de naam Samenloop voor Hoop werden georganiseerd, geld op voor zowel lokale doelen als voor landelijke projecten van KWF. Het hospice had zich ruim 2,5 jaar geleden al gemeld als mogelijk lokaal doel. Toen dit jaar alle Samenlopen afgelast moesten worden, dreigde er dit jaar geen geld naar lokale doelen te kunnen gaan. Maar onlangs viel het besluit van het KWF toch 46 lokale doelen te willen financieren. SamenLoop voor Hoop Bergen Alkmaar e.o. kon zo drie projecten honoreren, waaronder een bijdrage voor de strandrolstoel voor Hospice Egmond. Een ander deel is mogelijk gemaakt door de Alkmaarse Bankiersvereniging (aangesloten banken ABNAMRO, ING, Rabo en SNS). De vereniging is in 2020 na ruim 100 jaar opgeheven en het beschikbare geld is via de Samenloop doorgesluisd voor de aanschaf van deze mooie elektrische strandrolstoel. De overhandiging vond plaats in de hal van Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.


Hospice Egmond open op 15 februari 2021

04/02/2021 – Hospice Egmond kan vanaf maandag 15 februari 2021 de eerste gasten ontvangen. Het huis is helemaal klaar, er zijn voldoende vrijwilligers die in wisseldiensten voor ondersteuning kunnen zorgdragen, er wordt voldaan aan alle noodzakelijke coronamaatregelen. Het bestuur heeft besloten af te zien van een officiële openbare feestelijke opening, maar nu wel van start te gaan met het aanbieden van de zorg en faciliteiten van het hospice.

Jessica Zwart-Neeter, initiatiefneemster en secretaris van het bestuur, ziet een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Ze is blij en dankbaar voor alle steun die ze op de weg naar dit moment heeft ondervonden.

Ze is ervan overtuigd dat het precies wordt wat ze bedoelde: een kleinschalig, warm bijna-thuis-huis voor mensen in hun laatste levensfase: ‘Hospice Egmond start met een unieke opzet, waarbij de medische en verpleegkundige zorg met de gasten mee verhuist van het thuisadres naar het adres Sportlaan 2. De gasten houden dus de zorg en de band met hun eigen huisarts en bekende verpleegkundigen. Onze gastvrouwen en gastheren zorgen voor de verdere ondersteuning en service.’

In verband met de coronamaatregelen kan er geen open huis voor belangstellenden georganiseerd worden. Wel wordt er een korte film op www.hospice-egmond.nl gezet om iedereen te laten zien hoe mooi het hospice geworden is.


Opening Hospice Egmond schuift verder op

14/01/2021 – De opening van Hospice Egmond wordt in verband met de verlenging van de landelijke lockdown verder uitgesteld. Het bestuur voelt een grote verantwoordelijkheid voor de vele vrijwilligers, die voor een belangrijk deel in verband met hun leeftijd tot de risicogroep behoren.

Wel wordt er in en rondom het gebouw nog hard gewerkt om alles tot in de puntjes af te kunnen werken. Zo zijn er vandaag voor elke kamer bankjes geplaatst op de terrassen en is er een jonge beukenhaag geplant. Het wachten is nog op de levering van de bedden. Maar het bestuur zal alles vanaf 9 februari startklaar hebben om eventueel proef te kunnen draaien met de vrijwilligers zodra de maatregelen vanuit het RIVM en de regering dat toelaten. Snel daarna kan het hospice echt in gebruik worden genomen.

‘Dit is wat het is’ zegt voorzitter Jan Mesu, ‘We hebben straks een prachtig hospice, maar we moeten nu nog even volhouden en de lockdown respecteren.’


Decemberactie Hospice Egmond

02/01/2021 – De 5 decemberactie van Hospice Egmond heeft € 4375 opgeleverd.

‘In de week voor Sinterklaas vroegen we de inwoners van de Egmonden en omgeving via de lokale media én een huis-aan-huis-folder om rond deze feestelijke 5 december, ook € 5 te doneren voor het hospice. Met als resultaat deze opbrengst. Een onverwacht hoog bedrag’ aldus een verheugde voorzitter Jan Mesu. ‘Daarmee worden nu de ICT-benodigdheden, de telefonie en de muziekboxjes voor de gastenkamers betaald.’

Het bedrijf G.P. Groot heeft de kosten voor het realiseren van de verdere ICT-structuur, inclusief het onderhoudscontract voor de komende vijf jaar, voor zijn rekening genomen.

Het bestuur vindt het een mooie symboliek dat deze acties zijn ingezet voor de communicatie met de buitenwereld. Mesu: ‘Zonder communicatiemiddelen vinden wij onze donateurs en vrijwilligers niet, en andersom. We bedanken alle betrokkenen uit de Egmonden en omgeving voor deze actiebereidheid van eind 2020: ‘We kunnen straks van start met een goed uitgeruste organisatie.


Overhandiging cheque van ‘De Parel’ aan Hospice Egmond

04/12/2020 – Vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘De Parel’ wilde graag het hospice dat op dit moment in Egmond aan Zee wordt gebouwd een belangrijke bijdrage geven voor de inrichting. Op de verlanglijst stonden nog een wasmachine en een droger. En zo ontving initiatiefneemster en bestuurslid Jessica Zwart-Neeter een mooie cheque ter waarde van € 5300 voor de aanschaf van een wascombinatie uit handen van Marieke Sibarani, bestuurslid van ‘De Parel’.

Dat gebeurde in het nieuwe gebouw, waar op dit moment nog druk gewerkt wordt aan de inrichting. Op 7 januari 2021 is de officiële opening van Hospice Egmond en vanaf medio januari kunnen de eerste gasten ontvangen worden.


Rabobank draagt met €30.000 bij aan inrichting kamers Hospice Egmond

21/11/2020 – De eerste aanzet voor de inrichting van de kamers van het hospice In Egmond aan Zee was de levering van een complete keuken voor de centrale familiekamer en de pantry’s voor elke gastenkamer. Deze week droeg Jan Klaver, directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank Alkmaar e.o. de bijdrage voor de inrichting van de kamers symbolisch over aan Jessica Zwart, initiatiefneemster en bestuurslid van Hospice Egmond. Het overige meubilair wordt op dit moment op maat gemaakt, het behangen van de kamers gaat volgende week beginnen. Een opgetogen Jessica Zwart bedankte de Rabobank uit de grond van haar hart. Uiteraard geen overdrachtsfeestje, wel een foto.

SKW schenkt ons hospice iPads
Voor het voeren van de administratie, voor het inroosteren van de vrijwilligers, voor het bijhouden van allerlei gegevens: in ons hospice gaan we alles zoveel mogelijk digitaal doen! In overleg tussen Jessica Zwart en de directie van de Stichting Kinderopvang Waterland is besloten ons een aantal iPads te schenken. We zijn er blij mee!


Hospice Egmond ontvangt € 150.000 van Stichting Roparun

09/10/2020 – Initiatiefneemster Jessica Zwart en voorzitter Jan Mesu van Hospice Egmond tonen de grote cheque met het bedrag dat de grootte van de ontvangen schenking van de Stichting Roparun aangeeft: anderhalve ton. Het wordt besteed aan de inrichting van het hospice in aanbouw.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zagen de besturen van Stichting Roparun en Hospice Egmond af van een feestelijke overhandiging. Maar een fotomoment leverde deze schenking wel op. Jan Mesu toonde zich dankbaar voor de royale schenking. Jessica Zwart memoreerde de rol van Jacco Walta uit Egmond aan den Hoef, die het bestuur op het spoor zette van het schenkingsbeleid van de Stichting Roparun. Deze stichting haalt via de estafetteloop van Parijs en Bremen naar Rotterdam geld op voor zorg aan mensen met kanker. Jacco maakt zelf ook deel uit van een team deelnemers aan de Roparun.

Hospice Egmond is een particulier initiatief dat gedragen wordt door grote en kleine sponsorbedragen, particuliere donaties en opbrengsten van verschillende acties.

‘We zijn al die mensen en organisaties die ons zo ondersteunen heel dankbaar. We hebben nog steeds geld nodig, we blijven dus steun vragen’, aldus Jan Mesu.

Op de facebookpagina van Hospice Egmond zijn deze week vier videofilmpjes gezet over de schenking van Roparun en de inzet van verschillende vrijwilligers.


Bouw Hospice Egmond in volle gang

10/08/2020 – Vanaf 2014 zijn we als bestuur gestart met de plannen voor Hospice Egmond. Urenlang vergaderen, locaties bezichtigen en plannen, met grote en kleine tegenslagen telkens een stapje vooruit. En daar was ineens de juiste locatie.

Alle bodemonderzoeken zijn afgerond en het bestemmingsplan is definitief vastgesteld. In mei 2019 is er begonnen met de sloop van de bestaande gebouwen en is er een begin gemaakt van de feitelijke bouw. De verwachting is dat de bouw voor het eind van dit jaar (2020) zal worden afgerond.

Het bouwen en inrichten van het hospice kost veel geld. Dat geld hebben we nog niet bij elkaar. Word daarom donateur, vrijwilliger of beide!

Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger? Neem contact op via vrijwilligers@hospice-egmond.nl.

Doneren kan op rekeningnummer IBAN: NL09 RABO 0176973192, ten name van Stichting Zeedistel, Hospice Egmond.

Doneer

Nieuwsbrieven Hospice Egmond

Nr 14. mei/jun ’21

Lees nieuwsbrief

Nr 13. feb/mrt ’21

Lees nieuwsbrief

Nr 12. jan/feb ’21

Lees nieuwsbrief

Nr 11. dec/jan ’20

Lees nieuwsbrief

Nr 10. nov/dec ’20

Lees nieuwsbrief
Archief

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven en de nieuwsbrief ontvangen? Meld je hieronder aan!

Heb je vragen? Neem contact op!

Stuur ons een bericht over vragen, doneren en alles wat je wilt weten!
Je kunt ook contact opnemen door te mailen of te bellen naar voorzitter Jan Mesu via 06 11 17 25 25.


    Sidney GrootNieuws