nieuws


Hospice in het helmgras

06/02/2021 – De laatste loodjes voor de opening van Hospice Egmond: vandaag is rondom het nieuwe gebouw helmgras aangeplant op het zand. Het hospice krijgt hiermee de uitstraling van de bijzondere plek: een uitloper van de duinen.


Elektrische strandrolstoel voor Hospice Egmond

05/02/2021 – Opgetogen nam Jessica Zwart deze week een elektrische strandrolstoel voor Hospice Egmond in ontvangst. Even blij was Corine de Jager, voorzitter van de organisatie SamenLoop voor Hoop Bergen-Alkmaar e.o. die namens het KWF de cheque voor een deel van het aankoopbedrag overhandigde. KWF Kankerbestrijding haalt met de 24-uurs wandelevenementen die overal in het land door lokale organisaties onder de naam Samenloop voor Hoop werden georganiseerd, geld op voor zowel lokale doelen als voor landelijke projecten van KWF. Het hospice had zich ruim 2,5 jaar geleden al gemeld als mogelijk lokaal doel. Toen dit jaar alle Samenlopen afgelast moesten worden, dreigde er dit jaar geen geld naar lokale doelen te kunnen gaan. Maar onlangs viel het besluit van het KWF toch 46 lokale doelen te willen financieren. SamenLoop voor Hoop Bergen Alkmaar e.o. kon zo drie projecten honoreren, waaronder een bijdrage voor de strandrolstoel voor Hospice Egmond. Een ander deel is mogelijk gemaakt door de Alkmaarse Bankiersvereniging (aangesloten banken ABNAMRO, ING, Rabo en SNS). De vereniging is in 2020 na ruim 100 jaar opgeheven en het beschikbare geld is via de Samenloop doorgesluisd voor de aanschaf van deze mooie elektrische strandrolstoel. De overhandiging vond plaats in de hal van Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.


Hospice Egmond open op 15 februari 2021

04/02/2021 – Hospice Egmond kan vanaf maandag 15 februari 2021 de eerste gasten ontvangen. Het huis is helemaal klaar, er zijn voldoende vrijwilligers die in wisseldiensten voor ondersteuning kunnen zorgdragen, er wordt voldaan aan alle noodzakelijke coronamaatregelen. Het bestuur heeft besloten af te zien van een officiële openbare feestelijke opening, maar nu wel van start te gaan met het aanbieden van de zorg en faciliteiten van het hospice.

Jessica Zwart-Neeter, initiatiefneemster en secretaris van het bestuur, ziet een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Ze is blij en dankbaar voor alle steun die ze op de weg naar dit moment heeft ondervonden.

Ze is ervan overtuigd dat het precies wordt wat ze bedoelde: een kleinschalig, warm bijna-thuis-huis voor mensen in hun laatste levensfase: ‘Hospice Egmond start met een unieke opzet, waarbij de medische en verpleegkundige zorg met de gasten mee verhuist van het thuisadres naar het adres Sportlaan 2. De gasten houden dus de zorg en de band met hun eigen huisarts en bekende verpleegkundigen. Onze gastvrouwen en gastheren zorgen voor de verdere ondersteuning en service.’

In verband met de coronamaatregelen kan er geen open huis voor belangstellenden georganiseerd worden. Wel wordt er een korte film op www.hospice-egmond.nl gezet om iedereen te laten zien hoe mooi het hospice geworden is.


Opening Hospice Egmond schuift verder op

14/01/2021 – De opening van Hospice Egmond wordt in verband met de verlenging van de landelijke lockdown verder uitgesteld. Het bestuur voelt een grote verantwoordelijkheid voor de vele vrijwilligers, die voor een belangrijk deel in verband met hun leeftijd tot de risicogroep behoren.

Wel wordt er in en rondom het gebouw nog hard gewerkt om alles tot in de puntjes af te kunnen werken. Zo zijn er vandaag voor elke kamer bankjes geplaatst op de terrassen en is er een jonge beukenhaag geplant. Het wachten is nog op de levering van de bedden. Maar het bestuur zal alles vanaf 9 februari startklaar hebben om eventueel proef te kunnen draaien met de vrijwilligers zodra de maatregelen vanuit het RIVM en de regering dat toelaten. Snel daarna kan het hospice echt in gebruik worden genomen.

‘Dit is wat het is’ zegt voorzitter Jan Mesu, ‘We hebben straks een prachtig hospice, maar we moeten nu nog even volhouden en de lockdown respecteren.’


Decemberactie Hospice Egmond

02/01/2021 – De 5 decemberactie van Hospice Egmond heeft € 4375 opgeleverd.

‘In de week voor Sinterklaas vroegen we de inwoners van de Egmonden en omgeving via de lokale media én een huis-aan-huis-folder om rond deze feestelijke 5 december, ook € 5 te doneren voor het hospice. Met als resultaat deze opbrengst. Een onverwacht hoog bedrag’ aldus een verheugde voorzitter Jan Mesu. ‘Daarmee worden nu de ICT-benodigdheden, de telefonie en de muziekboxjes voor de gastenkamers betaald.’

Het bedrijf G.P. Groot heeft de kosten voor het realiseren van de verdere ICT-structuur, inclusief het onderhoudscontract voor de komende vijf jaar, voor zijn rekening genomen.

Het bestuur vindt het een mooie symboliek dat deze acties zijn ingezet voor de communicatie met de buitenwereld. Mesu: ‘Zonder communicatiemiddelen vinden wij onze donateurs en vrijwilligers niet, en andersom. We bedanken alle betrokkenen uit de Egmonden en omgeving voor deze actiebereidheid van eind 2020: ‘We kunnen straks van start met een goed uitgeruste organisatie.


Overhandiging cheque van ‘De Parel’ aan Hospice Egmond

04/12/2020 – Vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘De Parel’ wilde graag het hospice dat op dit moment in Egmond aan Zee wordt gebouwd een belangrijke bijdrage geven voor de inrichting. Op de verlanglijst stonden nog een wasmachine en een droger. En zo ontving initiatiefneemster en bestuurslid Jessica Zwart-Neeter een mooie cheque ter waarde van € 5300 voor de aanschaf van een wascombinatie uit handen van Marieke Sibarani, bestuurslid van ‘De Parel’.

Dat gebeurde in het nieuwe gebouw, waar op dit moment nog druk gewerkt wordt aan de inrichting. Op 7 januari 2021 is de officiële opening van Hospice Egmond en vanaf medio januari kunnen de eerste gasten ontvangen worden.


Rabobank draagt met €30.000 bij aan inrichting kamers Hospice Egmond

21/11/2020 – De eerste aanzet voor de inrichting van de kamers van het hospice In Egmond aan Zee was de levering van een complete keuken voor de centrale familiekamer en de pantry’s voor elke gastenkamer. Deze week droeg Jan Klaver, directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank Alkmaar e.o. de bijdrage voor de inrichting van de kamers symbolisch over aan Jessica Zwart, initiatiefneemster en bestuurslid van Hospice Egmond. Het overige meubilair wordt op dit moment op maat gemaakt, het behangen van de kamers gaat volgende week beginnen. Een opgetogen Jessica Zwart bedankte de Rabobank uit de grond van haar hart. Uiteraard geen overdrachtsfeestje, wel een foto.

SKW schenkt ons hospice iPads
Voor het voeren van de administratie, voor het inroosteren van de vrijwilligers, voor het bijhouden van allerlei gegevens: in ons hospice gaan we alles zoveel mogelijk digitaal doen! In overleg tussen Jessica Zwart en de directie van de Stichting Kinderopvang Waterland is besloten ons een aantal iPads te schenken. We zijn er blij mee!


Hospice Egmond ontvangt € 150.000 van Stichting Roparun

09/10/2020 – Initiatiefneemster Jessica Zwart en voorzitter Jan Mesu van Hospice Egmond tonen de grote cheque met het bedrag dat de grootte van de ontvangen schenking van de Stichting Roparun aangeeft: anderhalve ton. Het wordt besteed aan de inrichting van het hospice in aanbouw.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zagen de besturen van Stichting Roparun en Hospice Egmond af van een feestelijke overhandiging. Maar een fotomoment leverde deze schenking wel op. Jan Mesu toonde zich dankbaar voor de royale schenking. Jessica Zwart memoreerde de rol van Jacco Walta uit Egmond aan den Hoef, die het bestuur op het spoor zette van het schenkingsbeleid van de Stichting Roparun. Deze stichting haalt via de estafetteloop van Parijs en Bremen naar Rotterdam geld op voor zorg aan mensen met kanker. Jacco maakt zelf ook deel uit van een team deelnemers aan de Roparun.

Hospice Egmond is een particulier initiatief dat gedragen wordt door grote en kleine sponsorbedragen, particuliere donaties en opbrengsten van verschillende acties.

‘We zijn al die mensen en organisaties die ons zo ondersteunen heel dankbaar. We hebben nog steeds geld nodig, we blijven dus steun vragen’, aldus Jan Mesu.

Op de facebookpagina van Hospice Egmond zijn deze week vier videofilmpjes gezet over de schenking van Roparun en de inzet van verschillende vrijwilligers.


Bouw Hospice Egmond in volle gang

10/08/2020 – Vanaf 2014 zijn we als bestuur gestart met de plannen voor Hospice Egmond. Urenlang vergaderen, locaties bezichtigen en plannen, met grote en kleine tegenslagen telkens een stapje vooruit. En daar was ineens de juiste locatie.

Alle bodemonderzoeken zijn afgerond en het bestemmingsplan is definitief vastgesteld. In mei 2019 is er begonnen met de sloop van de bestaande gebouwen en is er een begin gemaakt van de feitelijke bouw. De verwachting is dat de bouw voor het eind van dit jaar (2020) zal worden afgerond.

Het bouwen en inrichten van het hospice kost veel geld. Dat geld hebben we nog niet bij elkaar. Word daarom donateur, vrijwilliger of beide!

Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger? Neem contact op via vrijwilligers@hospice-egmond.nl.

Doneren kan op rekeningnummer IBAN: NL09 RABO 0176973192, ten name van Stichting Zeedistel, Hospice Egmond.

Doneer

Nieuwsbrieven Hospice Egmond

Nr 13. feb/mrt ’21

Lees nieuwsbrief

Nr 12. jan/feb ’21

Lees nieuwsbrief

Nr 11. dec/jan ’20

Lees nieuwsbrief

Nr 10. nov/dec ’20

Lees nieuwsbrief

Nr 9. okt/nov ’20

Lees nieuwsbrief
Archief

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven en de nieuwsbrief ontvangen? Meld je hieronder aan!

Heb je vragen? Neem contact op!

Stuur ons een bericht over vragen, doneren en alles wat je wilt weten!
Je kunt ook contact opnemen door te mailen of te bellen naar voorzitter Jan Mesu via 06 11 17 25 25.


    Sidney GrootNieuws