Hospice open op 15 februari 2021

04/02/2021 – Hospice Egmond kan vanaf maandag 15 februari 2021 de eerste gasten ontvangen. Het huis is helemaal klaar, er zijn voldoende vrijwilligers die in wisseldiensten voor ondersteuning kunnen zorgdragen, er wordt voldaan aan alle noodzakelijke coronamaatregelen. Het bestuur heeft besloten af te zien van een officiële openbare feestelijke opening, maar nu wel van start te gaan met het aanbieden van de zorg en faciliteiten van het hospice.

Jessica Zwart-Neeter, initiatiefneemster en secretaris van het bestuur, ziet een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Ze is blij en dankbaar voor alle steun die ze op de weg naar dit moment heeft ondervonden.

Ze is ervan overtuigd dat het precies wordt wat ze bedoelde: een kleinschalig, warm bijna-thuis-huis voor mensen in hun laatste levensfase: ‘Hospice Egmond start met een unieke opzet, waarbij de medische en verpleegkundige zorg met de gasten mee verhuist van het thuisadres naar het adres Sportlaan 2. De gasten houden dus de zorg en de band met hun eigen huisarts en bekende verpleegkundigen. Onze gastvrouwen en gastheren zorgen voor de verdere ondersteuning en service.’

In verband met de coronamaatregelen kan er geen open huis voor belangstellenden georganiseerd worden. Wel wordt er een korte film op www.hospice-egmond.nl gezet om iedereen te laten zien hoe mooi het hospice geworden is.

H0sp1c3Hospice open op 15 februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *