Hospice Egmond, veilige haven

Een bijna-thuis-huis voor inwoners van de drie Egmonden, hospice Egmond. Een lang gekoesterde droom wordt waarheid. Een plek waar mensen die gehecht zijn aan een omgeving met duinen, de zee en het strand een veilige haven vinden voor hun allerlaatste levensfase.

In gesprek over overlijden

Het is één van de moeilijkste onderwerpen om over te praten als je terminaal ziek bent; je eigen dood. Hoe wil je de laatste kostbare tijd doorbrengen, waar en met wie? En wanneer je geen of weinig keuze hebt zoals in deze periode van social distance, hoe ga je met dat gegeven om? Hoe geef je je eigen uitvaart vorm en wie helpen je daarbij? Heb je zelf een goed beeld van die uitvaartweek of zou je daar graag met iemand over willen praten?

Uitvaartondernemers geven opties en advies

De rol van uitvaartondernemers is de laatste jaren gelukkig veranderd. De statige dames en heren in zwarte pakken en zwarte auto’s zijn tegenwoordig hippe uitvaartondernemers op de fiets met een tas vol creatieve ideeën rondom een uitvaart. Weg met die zwart omlijnde rouwkaart. Zij gaan met je in gesprek, het liefst wanneer je in goede gezondheid bent, om jouw wensen en de mogelijkheden vast te leggen. Niet zo vast dat je er niet meer onderuit komt. Nee, gewoon in kaart brengen, organiseren. Dat geeft een heleboel rust voor jou en voor je naasten. Zij begeleiden je ook in het web van uitvaartverzekeringen en polissen.

Koffie & Cake 

Tegenwoordig kan bijna alles in de uitvaartbranche; klein en intiem of groots en meeslepend. Het zou jammer zijn wanneer je niet alle opties voor een bijzondere uitvaart voorgeschoteld krijgt. De traditionele koffie en cake kunnen bijvoorbeeld plaatsmaken voor luxe hapjes en sushi na een afscheidsbijeenkomst. De eikenhouten kist kan ingeruild worden voor een mooie baar of een zelf ontworpen kist in kleur. De crematie in een veel te ruim en bedompt crematorium maakt plaats voor een begrafenis in de open natuur. Je kunt zelf je plekje kiezen, hoe fijn is dat?
Met nadenken over je eigen overlijden kun je niet vroeg genoeg beginnen. Je gedachten en wensen samen met dierbaren of juist met een uitvaartondernemer op papier zetten, is ook heel belangrijk. Het geeft rust als anderen weten hoe jij herinnerd wilt worden en wat jij belangrijk vindt voor je eigen uitvaart.

Sidney GrootHospice Egmond, veilige haven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *